NEC dankt Grot opnieuw: Nijmegenaren boeken late zege bij Willem II

NEC dankt Grot opnieuw: Nijmegenaren boeken late zege bij Willem II

15-01-2017 18:38
6

NEC is het nieuwe jaar goed begonnen. De Nijmegenaren boekten een belangrijke zege op bezoek bij Willem II. Jay-Roy Grot maakte zondagmiddag in Tilburg het enige doelpunt.

De pas achttienjarige Grot was in de eerste helft al een paar keer gevaarlijk geweest. Een kwartier voor tijd was het wel raak. Bij het doelpunt meende het publiek van Willem II hands te hebben gezien, maar scheidsrechter Siemen Mulder liet doorgaan. Voor Grot is het zijn vierde doelpunt in vier Eredivisie-wedstrijden achter elkaar.

Grot scoorde op aangeven van Ferdi Kadioglu (17). Hij fleurde zo zijn invalbeurt in de tweede helft op. Het NEC-talent viel tegelijk in met Jordan Larsson, de zoon van Henrik die deze maand de Nijmegenaren is komen te versterken.

Vlak voor het doepunt van Grot was Willem II-doelman Kostas Lamprou ernstig in de fout gegaan. Hij leverde de bal zomaar in bij Mohamed Rayhi, maar die wist niet te profiteren. De Tilburgers probeerden er nog een slotoffensief uit te persen, maar dat slaagde niet. Willem II had ook tegen NEC te veel moeite met scoren.

Dankzij de minimale zege is NEC koploper van het rechterrijtje. De ploeg van Peter Hyballa heeft een behoorlijke marge opgebouwd ten opzichte van de onderste plaatsen.