Update: NEC'er wil hogerop en wacht op akkoord: 'Zou ik geweldig vinden'

Update: NEC'er wil hogerop en wacht op akkoord: 'Zou ik geweldig vinden'

15-01-2017 23:06
8

De kans is groot dat Gregor Breinburg zondag zijn laatste wedstrijd voor NEC heeft gespeeld. Een transfer naar LA Galaxy is in de maak, bevestigde de middenvelder voor de camera van FOX Sports. 

"Er is een bod gedaan door LA Galaxy. Het ligt bij de clubs nu", aldus de aanvoerder van de Nijmegenaren. "Ik heb vandaag nog een wedstrijd gespeeld, we zien het volgende week wel. De kans is aanwezig dat ik wegga, ja. Giovanni dos Santos en Ashley Cole spelen daar. Goeie namen, ja."

Edwin de Kruijf, technisch manager van NEC, liet vorige week weten dat onderhandelingen met de Major League Soccer-formatie inderdaad in volle gang zijn. De 25-jarige Breinburg staat sinds 2014 onder contract in het Goffertstadion. Zijn contract loopt door tot de zomer van 2018. NEC boekte zondagavond een 1-0 zege op Willem II en is opgeklommen naar de tiende plaats in de Eredivisie. 

Update 23.06: Het zou goed kunnen dat Breinburg nog een paar wedstrijden voor NEC speelt. Dat laat hij aan Omroep Gelderland weten. "Als er een akkoord komt, wat ik geweldig zou vinden, kan het best zijn dat ik toch nog een paar wedstrijden speel. Maar dit met LA Galaxy speelt al vanaf vorige winter", aldus de captain. "Ze kwamen in de zomer al om mij te halen, maar de directie van NEC heeft in overleg met mij besloten dat ik zou blijven. Nu zijn ze weer teruggekomen en ik heb er goed over nagedacht. Ik ben nu wel klaar voor zo'n stap."