Hake baalt van offday én scheidsrechter: Er is een nieuwe regel in het voetbal

Hake baalt van offday én scheidsrechter: "Er is een nieuwe regel in het voetbal"

15-01-2017 19:57
16

Op de 3-1 thuiszege van Vitesse op FC Twente van zondagmiddag valt niets af te dingen. Dat vindt René Hake, trainer van de verliezende ploeg. De Tukkers beleefden in de Gelredome een complete offday, vindt hij.

"Het was vandaag een verdiende overwinning voor Vitesse. Wij zijn amper in de wedstrijd geweest, alleen in de laatste fase, na de strafschop en met een man meer. Dat was niet voldoende om aanspraak te kunnen of mogen maken op een punt of meer", zei Hake na afloop op de persconferentie, opgetekend door het digitale thuis van Twente.

"We zullen goed moeten kijken hoe we vandaag een aantal dingen hebben gedaan. We hebben teveel fouten gemaakt in de opbouw en aanvallend, maar zeker ook verdedigend. Wanneer je zoveel fouten maakt lukt het ook niet om in de wedstrijd te komen."

Hake maakte zich volgens TC/Tubantia druk over een actie van scheidsrechter Ed Janssen. De leidsman had in de tweede helft een penalty moet geven toen Dylan Seys in het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt, aldus de coach. "Er is een nieuwe regel in het voetbal. De scheids weigerde een tweede strafschop te geven, omdat Seys wel geraakt werd, maar te mooi ging liggen."