Harde woorden in Ajax-kleedkamer: 'Dat werd ons duidelijk gemaakt'

Harde woorden in Ajax-kleedkamer: 'Dat werd ons duidelijk gemaakt'

Gepubliceerd: zondag 15 januari 2017 om 20:08zo 15-01-2017 om 20:08

Nick Viergever is niet tevreden met het optreden van Ajax in Zwolle. De nummer twee van de Eredivisie won weliswaar met 1-3 van PEC, maar met name de eerste helft was in de ogen van de verdediger pover. 

"Die viel wel een beetje tegen. We waren slordig aan de bal. We wisten dat Zwolle agressief zou beginnen, maar dat lieten we eigenlijk gewoon gebeuren. We speelden slordig, afwachtend en namen geen initiatief", vertelde Viergever na de wedstrijd aan Ajax Life.

Tijdens de rust, bij een stand van 0-0, vielen er dan ook harde woorden. "Er werd ons duidelijk gemaakt dat er een tandje bij moest. Het moest agressiever en beter. Dat gebeurde bij vlagen. We hadden een goed begin, met controle. Daarin scoorden we ook twee keer. Verder was er eigenlijk niet zo veel aan de hand tot de 1-2. Daarna gaven we nog een paar cadeautjes weg."

Bij de aansluitingstreffer van PEC in de 72e minuut speelde de Ajax-verdediger een hoofdrol. "Ik dribbelde in, raakte de bal verkeerd en hij belandde in de voeten van hun middenvelder. Toen ging het balletje naar de zijkant, kwam de voorzet en was er een tegendoelpunt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws