Spaanse titelstrijd ligt helemaal open na pijnlijke Real-nederlaag in Sevilla

15-01-2017 22:33
12

Real Madrid heeft puntenverlies geleden in de strijd om de Spaanse landstitel. Op bezoek bij nummer drie Sevilla verloor de De Koninklijke met 2-1. Voor uitgerekend Sergio Ramos was er een negatieve hoofdrol weggelegd. De verdediger maakte vlak voor tijd een eigen doelpunt. In blessuretijd werd Stefan Jovetic de grote held.

Ramos, die zijn carrière begon bij Sevilla, werd negentig minuten lang uitgejoeld door het thuispubliek. Afgelopen week speelde Real ook al tegen Sevilla, toen in de beker, en na een rake penalty kreeg de international het aan de stok met de fans. Zondagavond leek het er lange tijd op dat Real en Ramos huiswaarts keerden met drie punten. In de 67e minuut schoot Cristiano Ronaldo een strafschop binnen.

In de laatste minuten ging het alsnog mis voor de formatie van trainer Zinedine Zidane. Een indraaiende vrije trap verdween via het hoofd van Ramos achter Real-goalie Keylor Navas. Jovetic maakte het feest compleet door in extremis zelfs de winnende binnen te schieten. Aan de reeks van liefst veertig duels zonder verlies kwam zo een einde voor de koploper van de Primera Division. Sevilla heeft nu 39 punten, één minder dan Real. FC Barcelona staat op 38 punten. Real Madrid moet nog wel één duel inhalen.