Kluivert: Of Ajax miljoenen uitgeeft aan een buitenspeler, moet men zelf weten

Kluivert: "Of Ajax miljoenen uitgeeft aan een buitenspeler, moet men zelf weten"

16-01-2017 07:18
10

Als het aan Justin Kluivert ligt, houdt Ajax de miljoenen lekker op zak en wordt er geen nieuwe buitenspeler aangetrokken. De zeventienjarige aanvaller stond zondag voor een indrukwekkend debuut tegen PEC Zwolle.

"Nee, ik heb nog niet tegen Marc Overmars gezegd dat hij geen buitenspeler hoeft te halen. Maar als ik hem zie...", lacht Kluivert in gesprek met De Telegraaf. Kluivert grapt natuurlijk. Hij voegt daar serieus aan toe: "Ik ben nog jong, pas 17, dus ik heb alle tijd en moet me goed ontwikkelen. Ik wacht rustig af. Of Ajax miljoenen uitgeeft aan een buitenspeler, moet men zelf weten. Als de trainer me nodig heeft, zal ik proberen er te staan."

Kluivert ervaart niet ineens meer druk doordat hij de zoon is van oud-spits Patrick Kluivert. "Het maakt mij niet zo veel uit dat ik dezelfde achternaam heb. Mensen vergelijken me wel veel met hem, ja. Maar ik heb daar geen last van. Ik ken niet zo veel druk", zegt de buitenspeler. Kluivert viel in voor Amin Younes en zorgde direct voor een impuls in het elftal. "Daarom ben ik toch ook bij het eerste gehaald? Omdat ik lekker vrijuit voetbal in de A1 en Jong Ajax. Dan moet je in één natuurlijk wel hetzelfde doen. Anders had de trainer me net zo goed niet kunnen oproepen."

Toen Kluivert van Peter Bosz hoorde dat hij in mocht vallen, voelde hij dat het ging gebeuren. "In de warming-up had ik wel een klein beetje spanning, maar dat was na één minuut weg. Gewoon acties maken. Het maakt niet uit tegen wie je speelt. Je moet het hem gewoon zo moeilijk mogelijk maken."