Elia: 'Een van de snelste spelers van de Eredivisie, je ziet de dreiging'

Elia: 'Een van de snelste spelers van de Eredivisie, je ziet de dreiging'

16-01-2017 07:28
2

Feyenoord kwam zondag op bezoek bij Roda JC goed uit de winterstop. De Rotterdammers namen na rust afstand van de Limburgers door goals van Dirk Kuyt en Eljero Elia. Laatstgenoemde twijfelde geen moment aan de goede afloop.

"Ik zei het in de eerste helft tegen de jongens en in de rust hebben we het er nog een keer over gehad. Geduld houden, we creëren kansen en we gaan ergens in die tweede helft scoren", aldus Elia in gesprek met De Telegraaf. "Je ziet gewoon dat wij de extra krachten hebben. En wij voelen dat zelf als spelers in het veld ook. Vorig seizoen hadden we die extra fitheid ook, maar toen misten we het killerinstinct. Dat is er nu wel."

Dat Feyenoord in de eerste helft niet als een kampioen in spe speelde, is volgens de vleugelaanvaller makkelijk te verklaren. "Dat slordige voor rust begrijp ik wel. Je komt uit de winterstop, je bent koploper en je wil zo graag laten zien dat je de beste ploeg bent." Dat Feyenoord niet hoeft te wanhopen, dankt het volgens Elia ook aan de sterke bank. Zo viel in Kerkrade Bilal Basacikoglu in.

"Bilal is één van de snelste spelers in de Eredivisie. Je ziet de dreiging bij hem en elke bal in de diepte is een plaag voor de tegenstander als die juist moet komen om een achterstand goed te maken", aldus Elia.