'Gerrard-opvolger': 'Ik denk aan de periode dat we het met weinig moesten doen'

'Gerrard-opvolger': 'Ik denk aan de periode dat we het met weinig moesten doen'

16-01-2017 07:58
2

Gregor Breinburg heeft het gevoel dat zijn transfer van NEC naar LA Galaxy rond gaat komen. De aanvoerder van de Nijmegenaren verheugt zich op zijn Amerikaanse droom.

"Het zou een heel mooie stap zijn", stelt Breinburg in gesprek met het Algemeen Dagblad. Zijn gedachten gaan de laatste weken regelmatig terug naar vroeger, toen hij stage liep bij Kruidvat. "Stickeren, spiegelen, vakken vullen. Natuurlijk denk ik daar wel eens aan. Ook aan de periode dat we het thuis nog met weinig moesten doen. Mijn ouders hadden niet veel."

De 25-jarige middenvelder voelt zich vereerd met de belangstelling uit Los Angeles, waar hij de opvolger kan worden van Steven Gerrard. "Er zijn zoveel middenvelders op de wereld en dan komen ze voor mij. Dat vind ik bijzonder. De Amerikaanse competitie begint ook steeds mooier te worden. Het niveau stijgt."

Moeite om zich te motiveren voor het duel met Willem II (1-0), had Breinburg niet. " Ik ben een prof, wil altijd winnen. De trainer had me ook buiten de selectie kunnen houden. Maar hij weet dat ik altijd 110 procent geef. Tijdens de wedstrijd hebben transferzaken geen invloed."