'Of dat rood is, is niet aan mij. Het is balen want we hebben een zwaar programma'

'Of dat rood is, is niet aan mij. Het is balen want we hebben een zwaar programma'

16-01-2017 08:35
3

Ricky van Wolfswinkel stond dit seizoen vaak op een eiland, maar tegen FC Twente had hij het goed naar zijn zin. De aanvalsleider van Vitesse scoorde eenmaal en bereidde twee goals voor (3-1).

"Dit is nu precies de start die wij nodig hebben", reageert Van Wolfswinkel in het Algemeen Dagblad. "We hebben de lijn van het einde van 2016 doorgezet. Dat is goed voor het vertrouwen. We hebben goed gespeeld en een concurrent weggezet. FC Twente is niet de minste tegenstander. Dan valt alles wel even op de goede plek, ja."

Van Wolfswinkel tekende tegen de Tukkers voor zijn negende competitietreffer. "Zo ben ik in mijn element. Er was druk naar voren. Er waren volop voorzetten. En met een goal en twee assists ben ik in persoonlijk opzicht uiteraard zeer tevreden", aldus de 27-jarige spits, die toch een smetje kon bedenken.

"De enige tegenvaller is uiteindelijk de rode kaart voor Lewis Baker. Of dat rood is, is niet aan mij. Het is balen, want we hebben een zwaar programma (eerst FC Groningen en dan AZ, red.) maar we moeten het ermee doen", besluit Van Wolfswinkel.