Heracles begint wéér met nederlaag: 'Hoe mooi als dat tegen Twente kan?'

Heracles begint wéér met nederlaag: 'Hoe mooi als dat tegen Twente kan?'

16-01-2017 09:43
2

Mike te Wierik begon in zeven seizoenen Heracles Almelo slechts één keer met een competitiezege aan het nieuwe kalenderjaar. De verdediger ging zaterdag met zijn ploeg met 1-4 onderuit tegen FC Groningen, nadat het bij rust al 0-3 stond.

"Vorig jaar verloren we na de winterstop met 4-0 van Twente. Die nederlaag deed pijn, maar deze doet ook echt pijn", laat Te Wierik weten aan TC/Tubantia. "Laten we hopen dat het geen traditie wordt, het is vooral erg balen dat we weer een jaar moeten wachten om het te doorbreken."

Wedden

Meer odds

Te Wierik zag dat het hard ging na de 0-1 na een half uur spelen. "Vanaf dat moment klopte er weinig meer van. Ik neem het mezelf kwalijk dat ik het niet beter heb gestuurd, de linies niet bij elkaar heb gebracht. We hebben het gevoel dat we naar elkaar toe zijn gegroeid en dat is ook zo, maar tegen FC Groningen hebben we daar weinig van gemerkt. We voelden ons onmachtig."

Te Wierik had gehoopt dat het wel gebeurd zou zijn met de grote uitglijders. "Je hoopt dat je ervan leert, dit mag niet. Het zal niet makkelijk worden, maar ik hoop op een snelle revanche", aldus de mandekker. "Hoe mooi zou het zijn als dat vrijdag in de derby tegen FC Twente kan? We waren al heel erg gebrand, maar nu zijn we dat nog meer. Het moet ook."