Groningen-spits grijpt kans: 'Assist mooi, maar goal geeft vertrouwen'

Groningen-spits grijpt kans: 'Assist mooi, maar goal geeft vertrouwen'

16-01-2017 10:23
5

Alexander Sørloth betaalde het vertrouwen van FC Groningen-trainer Ernest Faber zaterdag terug. De Noor verzorgde tegen Heracles Almelo (1-4) de assist bij de openingstreffer van Mimoun Mahi en tekende zelf voor het derde doelpunt.

"Het was mooi om een assist te geven. Maar als je scoort, krijg je vertrouwen", reageert Sørloth in gesprek met het Algemeen Dagblad. Faber gaf voor het treffen met Heracles aan dat de 21-jarige Sørloth voortaan zijn eerste keus is. Dat betekent slecht nieuws voor Danny Hoesen.

Sørloth legde vorig jaar 550.000 euro op tafel om hem over te nemen van Rosenborg. Na een kwakkelperiode, lijkt hij nu weer helemaal terug. "Het sneeuwde vanavond een beetje en het was een beetje koud. Het waren omstandigheden zoals ik die ook in Noorwegen gewend was. Ik voelde me thuis", verklaart de spits zijn goede optreden.

Door de ruime zege staat FC Groningen nu negende in de Eredivisie met 23 punten. "Ik val straks met een grote glimlach op mijn gezicht in slaap", besluit Sørloth.