'Atypische' spits: 'Ik kreeg complimenten, maar weet niet of het bijzonder is'

'Atypische' spits: 'Ik kreeg complimenten, maar weet niet of het bijzonder is'

16-01-2017 10:54
1

Reza Ghoochannejhad leek zaterdag tegen ADO Den Haag op weg naar een hattrick, maar hij liet een strafschop over aan Sam Larsson. De Zweed faalde tien minuten voor tijd vanaf elf meter, waardoor het duel in 2-0 eindigde.

"Ik wilde 'm graag zelf maken", verklaart Reza in het Dagblad van Het Noorden. "Maar Sam wilde ook graag scoren. Ik gunde het hem, geen probleem. Ik kreeg daar zojuist veel complimenten voor, maar eerlijk gezegd heb ik geen idee of het nou zo bijzonder is. Het is voor ons team heel belangrijk dat de onderlinge samenwerking voorin goed blijft. De gunfactor is hoog."

Wedden

Meer odds

Reza, goed voor negen competitiegoals, is daarmee een 'atypische spits'. "Misschien wel", reageert de Iraniër. "Ik ben niet alleen gefixeerd op het maken van doelpunten. Ik ben een meevoetballende spits die het team beter laat voetballen. Natuurlijk moet ik scoren en zorgen voor assists, maar dat komt vanzelf als de ploeg goed functioneert."

Volgens Reza ligt de druk niet alleen op zijn schouders in het Abe Lenstra Stadion. "De ene keer beslis ik het, de andere keer doet Sam Larsson of Arber Zeneli het. We hebben meerdere wapens. Heerlijk toch?"