Perez en De Boer snappen niets van PSV'er: Het lijkt nérgens op

Perez en De Boer snappen niets van PSV'er: "Het lijkt nérgens op"

16-01-2017 11:07
20

Kenneth Perez en Ronald de Boer vragen zich af wat er in hemelsnaam aan de hand is met Luuk de Jong. De aanvoerder van PSV is al maanden uit vorm. Ook zaterdagavond, tijdens de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft, ging er meer fout dan goed bij de spits. 

De Jong miste tegen Excelsior (2-0) een aantal opgelegde kansen. "Hij heeft het echt uitstekend gedaan na zijn komst naar PSV. Maar stel je voor dat hij terug was gekomen uit het buitenland en zo had gespeeld als dit half jaar. Dan had iedereen gezegd: die kan er helemaal niks van", aldus Perez bij FOX Sports.

"Zijn kaatsen, het lijkt nérgens op. Ik weet niet wat er met hem aan de hand is." De Boer valt zijn collega bij. "Hij heeft geen vertrouwen en dat is het allerbelangrijkste. Hij kan echt wel beter."

"Zo'n kans als hij mist tegen Excelsior, bijvoorbeeld. Hij schiet veel te vroeg, hij moet de rust bewaren. Maar daar zie je dus een spits die totaal geen vertrouwen heeft." De Jong scoorde dit seizoen pas vier keer in competitieverband. Afgelopen seizoen maakte de oud-speler van onder meer Borussia Mönchengladbach en FC Twente er 26.