Matchwinner van FC Utrecht in tranen: 'Snap er niks van, waarom ben ik populair?'

Matchwinner van FC Utrecht in tranen: 'Snap er niks van, waarom ben ik populair?'

16-01-2017 11:39
4

Kristoffer Peterson hield het niet droog na zijn winnende doelpunt op Het Kasteel. De Zweedse aanvaller mocht zaterdagavond een kwartiertje meedoen van FC Utrecht-trainer Erik ten Hag en schoot in de laatste minuut de 2-1 binnen tegen Sparta. Peterson heeft een moeilijke periode achter de rug, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. 

"Soms snap ik er niks van. Waarom ben ik zo populair bij de fans? Toen ik van de bank kwam, hun reactie, wow... Kippenvel. Voor hén wil ik scoren, dacht ik." Na zijn late treffer volgde de extase. "Het voelde als een black-out, ik wilde tegelijk naar de fans én de bankspelers rennen, maar zij zochten mij in volle sprint. Dit was zo'n intens mooie beloning. Ik heb 's nachts vaak wakker gelegen naast mijn vriendin. Piekerend hoe het verder moest. Moest ik dan maar in een café gaan werken?"

"Een stemmetje bleef zeggen: nee, nee, voetballen is alles wat ik wil. Daarom ben ik zo blij nu. Ik heb deze kans dik verdiend", vervolgt de Zweedse buitenspeler. "Of het iets aan mijn situatie verandert, weet ik niet. Ik wil spelen, liefst bij FC Utrecht maar anders elders. Het is ook maar één goal. Aan de andere kant: mensen weten weer wie Kristoffer Peterson is. Eindelijk weer."