Robben hakt knoop door: geen China-transfer, akkoord over contract

Robben hakt knoop door: geen China-transfer, akkoord over contract

16-01-2017 11:36
13

Arjen Robben is eruit: hij voetbalt tot en met de zomer van 2018 voor Bayern München. De aanvoerder van het Nederlands elftal heeft een akkoord over een nieuw contract, weet VoetbalPrimeur. 

Robben zal maandag op een persconferentie in München zijn krabbel zetten onder de nieuwe verbintenis, die ervoor zorgt dat de geruchten over een transfer naar China de prullenmand in kunnen. Robben en Bayern voerden de afgelopen periode al meerdere gesprekken over een nieuw contract. De oude verbintenis liep komende zomer af.

Robben wordt volgende week 33 en heeft het nog altijd heel erg naar zijn zin in Beieren. In een interview met BILD liet de Nederlander vorige week echter een opening voor een China-transfer. "Je moet veel afwegingen maken voor een overstap naar China", zei hij. "Iedereen moet dat voor zichzelf doen. Daarom kan je niet zeggen dat het geen optie is. Maar je moet ook niet zeggen dat je erheen wil. Tuurlijk denk ik vooruit en praat ik met mijn vrouw."

"Het is een gevoelskwestie. Mijn familie staat op de eerste plaats. De levenservaring om bijvoorbeeld in China of in Amerika te wonen, komt misschien nog wel. Misschien ga ik ook wel meteen terug naar huis", aldus Robben, zinspelend op een directe terugkeer naar Nederland. Tot en met de zomer van 2018 zal Robben echter in dienst van Der Rekordmeister blijven spelen.

Robben is bezig aan zijn achtste seizoen bij Bayern. Dit seizoen speelde hij tot op heden tien competitiewedstrijden, waarvan acht in de basis. Vorig seizoen kwam hij door blessureleed niet verder dan vijftien Bundesliga-wedstrijden. Met Bayern werd hij vijf keer kampioen van Duitsland, won hij vier keer de DFB-Pokal, drie keer de Duitse Super Cup, één keer de Champions League, één keer de Europese Super Cup en één keer het WK voor Clubteams.