Complimenten voor Ziyech: 'Ik vind dit echt klasse, hij verwacht het niet'

Complimenten voor Ziyech: 'Ik vind dit echt klasse, hij verwacht het niet'

16-01-2017 12:24
14

Terwijl veel loftuitingen richting Justin Kluivert gaan, zijn Kenneth Perez en Ronald de Boer ook te spreken over Hakim Ziyech. De spelmaker, die door toedoen van Marokko-bondscoach Hervé Renard de Afrika Cup misliep, was zondag met twee doelpunten zeer belangrijk voor Ajax. 

"In principe goed voor Ajax dat hij niet geselecteerd is", zegt Perez bij FOX Sports. "Voor hemzelf minder, helemaal ook nadat hij niet voor het Nederlands elftal koos. En dan nu ook niet met Marokko...", aldus de analist, die met bewondering keek naar het eerste doelpunt van 2017 van de middenvelder.

Wedden

Meer odds

"Ik vind dit echt klasse. Die verdediger verwacht niet dat hij zo snel gaat schieten. Anders steekt hij zijn been wel uit", zegt hij over de 0-2. De Boer stemt in. "Het gaat erom: hij maakt eerst een fout, maar daarna – instinctief- maakt hij zo snel de juiste keuze. En dan dat schot ook zo snel afleveren.."

Ajax won de wedstrijd uiteindelijk met 1-3. Tien minuten voor tijd besliste diezelfde Ziyech de wedstrijd door de derde Ajax-treffer tegen de touwen te schieten.