Mathijsen: 'Hij doet het heel goed, er zitten clubs voor hem op de tribune'

Mathijsen: 'Hij doet het heel goed, er zitten clubs voor hem op de tribune'

16-01-2017 12:36

Joris Mathijsen, technisch manager van Willem II, rekent erop dat Anouar Kali het seizoen afmaakt bij Willem II. De middenvelder van de Tilburgers werd onlangs in verband gebracht met Basaksehir, de koploper van Turkije. 

Willem II-fans vrezen voor een soortgelijk scenario als een jaar geleden. Toen raakten de Tricolores dragende kracht Stijn Wuytens in de winter kwijt aan AZ. "Stijn had een afkoopsom in zijn contract, dan kan je als club weinig. Anouar heeft dat niet, dan heb je dus als club meer mogelijkheden", vertelt Mathijsen aan Omroep Tilburg. 

"Hij doet het nu natuurlijk heel goed. Interesse zal er dan ook ongetwijfeld zijn en er zullen clubs voor hem op de tribune zitten", vervolgt de oud-international. "Er heeft zich echter geen enkele club officieel bij ons gemeld. Ik verwacht dan ook dat Anouar gewoon speler van Willem II blijft."

De contractverlenging van captain Jordens Peters is van essentieel belang voor Willem II, stelt Mathijsen. "Hij is een boegbeeld bij Willem II, een steunpilaar en een verlengstuk voor mij en de technische staf. Daar komt bij dat spelers op zijn positie heel lastig te scouten zijn."