'Ruildeal tussen Van der Wiel en Oranje-international van tafel geveegd'

'Ruildeal tussen Van der Wiel en Oranje-international van tafel geveegd'

16-01-2017 13:09
4

Gregory van der Wiel is afgelopen week door Fenerbahçe aangeboden bij Sunderland. De Turkse topclub wilde de vleugelverdediger betrekken in een ruildeal met Jeremain Lens. Sunderland had echter geen interesse in Van der Wiel, melden Turkse media. 

Na meerdere akkefietjes heeft Van der Wiel, die afgelopen zomer de overstap maakte van Paris Saint-Germain naar Istanbul, het volledig verbruid bij Fenerbahçe-trainer Dick Advocaat. De rechtsback mag per direct vertrekken. Lens wordt dit seizoen van Sunderland. Fenerbahçe hoopt op een handig één-tweetje: Van der Wiel naar de Premier League en Lens, die er niet goed opstaat in Engeland, definitief naar Turkije. Dat voorstel werd echter afgewezen door The Black Cats. 

Mogelijk volgt er voor Van der Wiel alsnog een overstap naar Engeland. Hull City, de nummer achttien van de ranglijst, heeft volgens Britse kranten belangstelling. Ook Sporting Portugal lonkt naar de oud-speler van Ajax. Lens heeft bij Sunderland nog een contract tot de zomer van 2019. Uitgerekend Advocaat haalde hem anderhalf jaar geleden daar binnen.