Vitesse heeft specialist in huis: Ik sprong bijna het stadion uit, hè

Vitesse heeft specialist in huis: "Ik sprong bijna het stadion uit, hè"

16-01-2017 15:05
1

Met Kelvin Leerdam heeft Vitesse een specialist in huis. De rechtsback heeft een ontzettend grote sprongkracht en profiteert daar regelmatig van.

In de wedstrijd tegen FC Twente (3-1) viel het De Telegraaf op hoe hoog Leerdam sprong. Daar blijkt hij al lang op te trainen. "Ik kan alleen niet dunken", lacht hij in de krant. "Ik sprong bijna het stadion uit, hè. Het leverde ook gevaar op. Als we 'vast staan' kiezen we vaak voor de lange bal richting mij, omdat ik goed kan koppen. Als er dan een verdediger uitstapt en ik het duel win, dan kunnen Ricky van Wolfswinkel of Milot Rashica hun gang gaan. Dat is wat we willen."

Leerdam is een fervent basketbalfan. "Ik vind dat ik me ook niet alleen moet blindstaren op voetbal. Als basketballer kan je bijna niet stil zijn, je moet elkaar blijven coachen. En ook constant blijven lopen. Dat is als voetballer eigenlijk ook zo”, aldus Leerdam, die de NBA intensief volgt en zelf ook wel eens een balletje gooit. "Als het me uitkomt speel ik nog weleens op dinsdag- en vrijdagavond. In Rotterdam, vaak met wat oudere mannen die nog in beweging willen blijven. Dan weet ik ook zeker dat het er niet agressief aan toe gaat. Iedereen betaalt dan 2 euro en dan gaan we spelen. Leuk!"