Ajax komt goed weg: 'Mijn fout, nu kon hij zo doorlopen en scoren'

Ajax komt goed weg: 'Mijn fout, nu kon hij zo doorlopen en scoren'

16-01-2017 15:44
15

Mustafa Saymak zit ondanks de 1-3 nederlaag van PEC Zwolle tegen Ajax niet bij de pakken neer. De middenvelder is ervan overtuigd dat de equipe van coach Ron Jans in de lift zit.

"Mentaal hebben we tegen Ajax laten zien dat we sterker zijn geworden", stelde Saymak in gesprek met De Stentor. "Maar ook voetballend heb ik zeker ook genoten van mijn team. We hebben goede dingen laten zien en het publiek ging achter ons staan. Voor de winterstop zakten we vaak diep weg als we achter kwamen, maar nu bleven we voetballen en verzaakten we niet."

Saymak dacht even dat een stunt mogelijk was na de 1-2 van Brock-Madsen, maar het was Ajax dat de genadeklap uitdeelde. "Mijn fout", oordeelt de 23-jarige spelmaker, die op het middenveld te laat een sliding inzette op Ziyech. "Ik had met hem mee moeten lopen. Nu kon hij zo doorlopen en scoren." PEC liep daardoor een 'bonuspunt' mis.

"Dat was wel mooi geweest, maar ik zit niet in zak en as. Zaterdag tegen ADO Den Haag moeten we dit opnieuw brengen. Dan zit er meer druk op de wedstrijd, dat klopt, maar wij hebben onze koppies weer leeg. Dit PEC Zwolle is te goed om te degraderen", besluit Saymak.