Büttner eerlijk na Vitesse-terugkeer: 'Ik zie dit als een tussenstap'

Büttner eerlijk na Vitesse-terugkeer: 'Ik zie dit als een tussenstap'

16-01-2017 16:52
7

Alexander Büttner maakt er geen geheim van dat hij in de toekomst weer een stap omhoog hoopt te zetten. De linksback weigert echter zijn eerste buitenlandse avonturen bij Manchester United en Dinamo Moskou af te doen als een mislukking.

Büttner verruilde Vitesse in de zomer van 2012 voor Manchester United, maar bij de Engelsen kwam hij nauwelijks aan de bak. "Ik hoorde op tv 'een handjevol' wedstrijden", stelt de vleugelverdediger tegenover Vitesse TV. "Dat moeten ze maar even in de boeken gaan kijken. Ik weet niet hoeveel vingers ze aan één hand hebben, maar ik heb daar mijn wedstrijden gespeeld."

Zijn periode op Old Trafford bleef evenwel beperkt tot twee seizoenen, waarna hij bij Dinamo Moskou aan de slag ging. "Het eerste jaar bij Dinamo Moskou ging heel goed, we hadden een fantastisch team. Het tweede jaar kom ik op de club en iedereen is weg. Bizar", aldus Büttner. De Moskovieten bleken af te willen van alle duurbetaalde krachten. "Zodoende is het misgegaan."

Voor Büttner was het belangrijk om weer meer aan spelen toe te komen. "Ik was met clubs uit Duitsland en uit meerdere landen nog in gesprek, maar dan ga je kijken wat op dit moment het belangrijkste is. Dat is spelen." Hij is echter wel eerlijk. "Ik zie het als een tussenstap. Natuurlijk wil ik hier gaan vlammen en dan kijken wat daarna weer komt."

Lees ook: Büttner tekent tot 2019