NOS diep door het stof in FC Utrecht-rel: We hebben dit niet goed gedaan

NOS diep door het stof in FC Utrecht-rel: "We hebben dit niet goed gedaan"

16-01-2017 17:07
17

De NOS heeft maandag excuses aangeboden aan fans van FC Utrecht. De omroep heeft een slecht gevoel over de manier waarop zaterdagavond is bericht over spreekkoren van Utrecht-supporters in het uitvak van Sparta. 

Utrecht-fans zongen op Het Kasteel een aantal liedjes over Ajax, verwijzend naar de geuzennaam van de aartsrivaal. Komende zondag staat de beladen clash tussen FC Utrecht en Ajax op het programma. NOS besteedde speciale aandacht aan de 'antisemitische' spreekkoren. Dat leverde weer boze reacties op uit de Domstad

"We hebben het te dik aangezet en de context waarin het gebeurde hebben we niet goed weergegeven", vertelt een woordvoerder van de NOS nu aan het Algemeen Dagblad. "Wij hebben dit niet goed gedaan. De wedstrijd was laat, de uitzending liep al en er is onvoldoende over nagedacht, maar dat doet er allemaal niet toe."

"We hadden die tekst niet moeten losknippen en letterlijk moeten nemen. En als je dit onderwerp aansnijdt moet je er bij vertellen dat de Utrecht-fans dezelfde geuzennaam gebruikten die vol trots door Ajax-supporters wordt gehanteerd. Dit was selectieve verontwaardiging van onze kant. Een misser."