'Balende Cruijff zoekt trainer voor Maccabi: twee kandidaten uit Eredivisie'

'Balende Cruijff zoekt trainer voor Maccabi: twee kandidaten uit Eredivisie'

Gepubliceerd: maandag 16 januari 2017 om 18:42ma 16-01-2017 om 18:42

Alex Pastoor (Sparta) en John van den Brom (AZ) zijn twee van de namen die op het kandidatenlijstje van Jordi Cruijff staan. De technisch directeur van Maccabi Tel Aviv is druk op zoek naar een nieuwe trainer. Shota Arveladze werd eerder deze maand op straat gezet. 

Maccabi zit inmiddels twee weken zonder coach. Cruijff fungeert in de tussentijd als interim-trainer. Dat bevalt hem niet. 'Ik heb mijn diploma's, dus dat op zich is geen probleem. Toch voelt het niet goed', schrijft hij maandag in zijn column in De Telegraaf. 'Ik hou gewoon niet van de situatie dat een directeur de trainer wegstuurt om dan zelf de coaching over te nemen. Deze functies horen gescheiden te blijven. Op een manier die voor iedereen duidelijk is.'

Het Israëlische medium ONE meldt dat op het kandidatenlijstje van Cruijff twee namen van Eredivisie-trainers prijken: Pastoor (foto) en Van den Brom. Ook Cosmin Contra, Guy Luzon en Thomas Schaaf worden genoemd. Pastoor heeft bij Sparta nog een contract tot medio 2018. De verbintenis van AZ-trainer Van den Brom loopt komende zomer af. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws