Gerbrands en Brands brengen nieuws: vernieuwingen bij stadion en Herdgang

Gerbrands en Brands brengen nieuws: vernieuwingen bij stadion en Herdgang

16-01-2017 21:35
15

PSV gaat in de periode tot en met de zomerstop veel verbouwen. De Eindhovenaren willen medio februari starten met de verbouwing van de profzijde van De Herdgang. Ook wil de club de komende maanden het Philips Stadion een make-over geven. 

PSV wacht momenteel nog op de bouwvergunning voor De Herdgang. De verwachting is dat de vergunningen medio februari binnenkomen. De werkzaamheden zullen zo'n zes tot acht weken duren. Technisch manager Marcel Brands gaf aan dat het voorlopige ontwerp van het mini-stadion op De Herdgang is goedgekeurd door de welstandscommissie van de gemeente Eindhoven. De club hoopt naar eigen zeggen op korte termijn tot een ontwerp te komen dat binnen het budget past. Het budget bedraagt zeven tot tien miljoen euro.

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, vertelde op de nieuwjaarsreceptie dat PSV druk bezig is om de fans een nog gastvrijer ontvangst in het Philips Stadion te geven. Om dat te bewerkstelligen, zal PSV onder meer de Coen Dillen Promenade onder handen nemen. Ook vernieuwt het de verblijfs- en horecapunten op de tweede ring van de zuidtribune. Op de Coen Dillen Promenade komen extra toiletvoorzieningen, een verkooppunt voor merchandise en een doorkijk naar het veld. De werkzaamheden zijn naar verwachting aan het begin van het nieuwe seizoen afgerond.