Adriaanse veegt Van Hooijdonk-tip van tafel: 'Dat is geen speler voor op de bank'

Adriaanse veegt Van Hooijdonk-tip van tafel: 'Dat is geen speler voor op de bank'

16-01-2017 21:30
8

Als Feyenoord Sam Larsson zou halen, moet hij als basisspeler gebruikt worden. Dat zei Co Adriaanse zondagavond bij Studio Voetbal in een discussie met Pierre van Hooijdonk. 

"Jij hebt Larsson genoemd als potentiële kandidaat", begint Adriaanse tegen Van Hooijdonk. "Dat is geen speler die je dan op de bank zet. Je hebt Steven Berghuis, Bilal Basacikoglu en Eljero Elia, dat zijn er al drie. Met Larsson en Jens Toornstra, die ook als rechtsbuiten kan spelen, heb je er vijf. Dat kan ook onrust teweeg brengen binnen een selectie."

Van Hooijdonk is het daar niet mee eens: "Je kan tegen hem zeggen: 'We nemen jou voor een aantal jaren, volgend seizoen is jouw seizoen.' Is dat dan zo vreemd?", vraagt de voormalig Feyenoorder zich af. Adriaanse is onder de indruk van Larsson en vervolgt. "Maar hij heeft toch ook Elia zien voetballen? Dan weet hij toch dat hij beter is dan Elia? Hij is nu in een minder goed team productiever dan Elia", aldus de voormalig trainer van onder meer Ajax, AZ en FC Twente.