Lof voor 'echt Ajax-product': En anders help ik hem daar wel even bij

Lof voor 'echt Ajax-product': "En anders help ik hem daar wel even bij"

17-01-2017 07:50
11

Patrick Kluivert heeft een lans gebroken voor de jeugdopleiding van Ajax. Zijn zoon Justin mocht zondag tegen PEC Zwolle debuteren in het eerste elftal van de Amsterdammers en dat komt onder andere door de manier waarop hij door Ajax gevormd is.

Er wordt nu veel gesproken over Kluivert jr., maar vader Patrick wil even één ding zeggen. "Justin staat nu vol in de schijnwerpers, maar ik ben trots op al mijn kinderen. Ongeacht wat ze nu doen", zegt Kluivert in De Telegraaf. "Maar het debuut van Justin is goed gegaan. Het bijzondere is dat ik precies hetzelfde traject heb gevolgd: op jonge leeftijd bij Ajax komen, de hele jeugdopleiding doorlopen en uiteindelijk als beloning mogen meedoen in Ajax 1. Dat Justin nu heeft mogen debuteren komt doordat hij heel talentvol is én doordat hij van jongs af aan uitstekend is gevormd door Ajax."

De zeventienjarige Kluivert staat nu vol in de spotlights. "Het is belangrijk dat hij nu met beide beentjes op de grond blijft staan. Dat hij dat doet, weet ik zeker", zegt Patrick, die vervolgens lacht en zegt: "En anders help ik hem daar wel even bij. Ik ken het klappen van de zweep. Justin heeft zijn kwaliteiten laten zien. Met alle respect, maar dit was pas een eerste competitiewedstrijd. Hij heeft nog een heel lange weg te gaan."

Maar de manier waarop Justin het voetbal behandelt, valt te prijzen. "Vooral de focus die hij nu heeft, is een compliment waard. Justin is een echt Ajax-product, is altijd goed getraind en prima opgeleid. Daar ben ik de club dankbaar voor", aldus Patrick.