Büttner: Heel soms wel, maar dan zat ik negentig minuten op de bank bij -15

Büttner: "Heel soms wel, maar dan zat ik negentig minuten op de bank bij -15"

17-01-2017 08:39
4

Zijn laatste periode bij Dinamo Moskou was sportief gezien geen pretje voor Alexander Büttner. In ijskoude omstandigheden in lege stadions mocht de kersverse Vitesse-aanwinst wat minuten maakte.

Dinamo wilde af van dure spelers, waarvan Büttner er eentje was. Echter wilde de linksback niet meewerken en bleef hij in Rusland. "Ik zat vaak niet eens bij de wedstrijdselectie", vertelt hij in De Telegraaf. "Heel soms wel, maar dan zat ik negentig minuten op de bank bij -15 graden. Eerlijk waar, ik vind het hier in Arnhem gewoon warm nu. Dit seizoen, op het tweede niveau, heb ik nog vier wedstrijden gespeeld. Allemaal lege tribunes, die velden leken wel van steen. Het was ijskoud. Dat schoot allemaal niet op."

Wedden

Meer odds

Büttner vervolgt: "Doordeweeks ging het wel. Ik woonde er met mijn vriendin, twee hondjes erbij, in een mooi huis. Maar het begon natuurlijk te knagen dat ik niet speelde. Ik ben altijd mijn best blijven doen. Weet je, ik moet die mensen daar ook dankbaar zijn. Ze betaalden ons gigantisch veel en ik had een goed leven. Dan moet je ook respect blijven tonen."

De verdediger tekende maandag een contract bij Vitesse tot medio 2019.