Update: Teijsse-akkoord gemeld: verdediger verkast per direct naar Amerika

Update: Teijsse-akkoord gemeld: verdediger verkast per direct naar Amerika

18-01-2017 08:52
7

Kenny Teijsse staat voor een vertrek bij Go Ahead Eagles. Voor de 24-jarige verdediger lonkt een avontuur in de Verenigde Staten. Hij nadert een akkoord met een club van het tweede niveau in Noord-Amerika.

"Er zijn nog wat kleine dingetjes die we moeten afronden en bovendien ben ik in afwachting van een werkvisum", zegt Teijsse tegen De Stentor. Hij laat in het midden om welke club het gaat. De geboren Amsterdammer tekent waarschijnlijk voor één seizoen met een optie voor een extra jaar. "Het is voor mij een prachtig avontuur, ook omdat deze club ambities heeft om snel uit te komen in MLS (hoogste niveau in de Verenigde Staten, red.)."

Zijn contract bij Go Ahead loopt na dit seizoen af. "Ik kijk ernaar uit naar het voetbal en het leven in Amerika. Zo ver is het alleen nog niet. Zo lang ik nog speler van Go Ahead ben, geef ik alles voor deze club."

Go Ahead wil op het moment niet te veel vooruit lopen op een vertrek van Teijsse. "Het is te voorbarig om te zeggen dat hij de club gaat verlaten", aldus technisch manager Dennis Bekking. "Een akkoord is er nog niet. Feit is wel dat hij weinig speelt. Mede daardoor zijn wij bereid met Kenny mee te denken. Het spreekt echter voor zich dat wij als Go Ahead zijnde niet minder moeten worden van deze transfer.

Update 20:42: Technisch manager Dennis Bekking vertelt op de clubsite van Go Ahead dat San Francisco Deltas de club is waar Teijsse heen kan. 'Als clubs zijn we er nagenoeg uit; daarnaast is het wachten op de werkvergunning voor Kenny. Als die niet vóór 1 februari – het einde van onze transferperiode – rond is, kan de deal geen doorgang vinden. Op en top prof als Kenny is, zal hij zich – zoals hij ook zelf zei in de krant – in dat geval voor 100% blijven inzetten voor Go Ahead Eagles. Het is moeilijk te zeggen hoe groot de kans is dat het werkvisum rondkomt. Dat is iets wat buiten ons om gaat.'

Update 18-1-2017 08:50: RTV Oost meldt een akkoord tussen Go Ahead en San Francisco Deltas. Teijsse zal zodoende de overstap maken naar Amerika om daar op het tweede niveau actief te zijn. De club is vorig jaar opgericht. Teijsse sluit aan in de voorbereiding. Het seizoen begint daar in maart.