Gerbrands: 'Het is wel een punt van zorg, maar we hebben het zelf verspeeld'

Gerbrands: 'Het is wel een punt van zorg, maar we hebben het zelf verspeeld'

17-01-2017 09:10
10

Toon Gerbrands lijkt veranderingen in de Eredivisie niet zomaar toe te juichen. Hij vindt dat de Nederlandse clubs eerst in de spiegel moeten kijken. De KNVB bekijkt momenteel de mogelijkheden voor een andere opzet van de competitie.

Zo stelde directeur Gijs de Jong van de voetbalbond voor om de Eredivisie te verkleinen naar zestien clubs. Ook play-offs voor de titelkandidaten zou een optie kunnen zijn. Op die manier moet het niveau in Nederland omhoog, maar Gerbrands gelooft daar niet zo in. "Als Nederlandse clubs goed genoeg waren geweest, dan hadden we genoeg punten gehad en was er geen discussie", zegt de algemeen directeur van PSV tegen NUsport.

"Het is wel een punt van zorg, maar wij hebben zelf die plaats verspeeld. Ik vind dat clubs dus eerst naar zichzelf moeten kijken", vervolgt Gerbrands. Vanaf 2018 zal de kampioen van Nederland eerst twee voorrondes moeten winnen, voordat het in de Champions League staat. "Ik denk wel dat clubs zich gewoon via de voorrondes kunnen plaatsen voor de Champions League. Alleen het traject is anders."