Update: 'Toch doorbraak in Serero-transfer: tassen gepakt, klaar om te verhuizen'

Update: 'Toch doorbraak in Serero-transfer: tassen gepakt, klaar om te verhuizen'

17-01-2017 16:42
16

Ajax is er nog niet in geslaagd om Thulani Serero van de hand te doen. De 26-jarige Zuid-Afrikaan is overbodig in Amsterdam, maar de zoektocht naar een nieuwe club verloopt moeizaam. Onlangs is hij aangeboden bij Standard Luik.

De huidige nummer zeven van de Belgische competitie reageerde evenwel negatief op het belletje van de zaakwaarnemer van Serero, schrijft La Dernière Heure dinsdag. Standard zag deze winter Adrien Trebel naar Anderlecht vertrekken, maar het wil die vacature dus niet invullen met de Ajacied.

Wedden

Meer odds

Serero werd eerder onder meer gelinkt aan Celtic en Reading. Bij die laatste club staat Jaap Stam aan het roer, terwijl Brian Tevreden technisch directeur is. "Hij is een kwaliteitsspeler. Ik zou hem graag hier naartoe halen, maar hij krijgt geen werkvergunning", liet laatstgenoemde vorige week weten aan VICE Sports.

De kleine middenvelder verruilde satellietclub Ajax Cape Town in de zomer van 2011 voor Ajax. Waar hij onder trainer Frank de Boer nog geregeld in actie kwam de voorbije jaren, is hij onder diens opvolger Peter Bosz op een zijspoor beland.

Update 16.42: Er zit toch schot in de zaak-Serero. Volgens Tuttomercatoweb is Standard 180 graden gedraaid en is er dinsdag een doorbraak geweest in de onderhandelingen tussen de middenvelder en Standard Luik en is hij dichtbij een akkoord met de Belgen. De tassen zijn al gepakt om van Nederland naar België te verhuizen, meldt het Italiaanse transfermedium.