Robben erkent Chinese aanbieding: 'Ze bieden astronomische bedragen'

Robben erkent Chinese aanbieding: 'Ze bieden astronomische bedragen'

17-01-2017 10:42
12

Arjen Robben verlengde maandag zijn contract bij Bayern München, maar dat was niet vanwege een gebrek aan lucratieve aanbiedingen. De 32-jarige aanvaller heeft een miljoenenaanbod uit China afgeslagen, bevestigt hij aan Radio 538.

"Ik heb het hier fantastisch naar mijn zin en speel bij één van de beste clubs van de wereld. Om dan nu nog, op deze leeftijd, een move te maken. Ik zou niet weten waarheen", laat Robben weten. Ook China laat hij dus aan zich voorbij gaan. "Dan heb je het over heel iets anders. Dan moet je zeggen: mijn carrière is voorbij. Ik wil nog zolang mogelijk op het hoogste niveau blijven spelen."

De aanvoerder van het Nederlands elftal had wel de kans over te stappen. Financieel was dat aantrekkelijker dan nog een jaar München. "Het heeft meer te maken met de gekte die daar heerst. Met de bedragen die rondgaan, de aanbiedingen. Ik heb ze ook gehad. Volgens mij geldt dat voor heel de voetbalwereld. Ze bieden zulke astronomische bedragen dat ze je dwingen om er in ieder geval een keer over na te denken."

"Het zijn gekke bedragen. Wat je nu verdient bij een topclub moet je minimaal keer vier, vijf, zes doen", aldus Robben. De kans dat hij in zijn nadagen alsnog naar China trekt is klein, al sluit de aanvaller niets uit. Hij begrijpt dat veel collega's wel zwichten voor het grote geld.

"Ik snap alleen de jongens die er met 27, 28 jaar heen gaan niet. Spelers op de top van hun kunnen. Dat is zonde. Je bent maar één keer voetballer. Jongens van boven dertig die nog één keer zo'n slag kunnen slaan, daar kun je daarentegen alleen maar begrip voor hebben", besluit Robben.