Speciaal debuut: 'Hier heb ik sportief succes gekend en alles aan te danken'

Speciaal debuut: 'Hier heb ik sportief succes gekend en alles aan te danken'

17-01-2017 10:56
2

Voor Stijn Vreven was zijn debuut als trainer van NAC Breda maandag extra speciaal. De inmiddels 43-jarige Belg nam het met zijn nieuwe werkgever op tegen Jong FC Utrecht, in de stad waar hij als rechtsback de harten van de fans veroverde.

Vreven werd door zowel de fans van NAC als die van Utrecht toegezongen. "Ik voelde de appreciatie van de mensen. Deze club heeft mijn carrière gemaakt. Hier heb ik sportief succes gekend en alles aan te danken", laat de voormalige vleugelverdediger weten aan de NOS. Veel aandacht ging uit naar de terugkeer van Vreven tijdens de 0-2 zege van NAC in de Domstad.

"Ik wil benadrukken, en dat meen ik echt uit de grond van mijn hart, dat het totaal niet om mij gaat", reageert de tweevoudig international. "Het gaat om NAC, de club en de spelers. Ik ben slechts een klein deel daarin, de kapitein van het schip. En ik ga er alles aan doen om er hier alles uit te halen en terug te keren naar de Eredivisie."

De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. "Ik weet één ding: ik ben een betere coach dan speler, maar dat is ook niet zo moeilijk", grapt Vreven.