Voormalig Barcelona-speler erkent gesjoemel: bijna miljoen verborgen

Voormalig Barcelona-speler erkent gesjoemel: bijna miljoen verborgen

17-01-2017 11:08
8

Alexis Sanchez erkent in 2012 en 2013, toen hij voor FC Barcelona speelde, gesjoemeld te hebben met inkomsten uit portretrechten. De sterspeler van Arsenal heeft het verschuldigde bedrag inmiddels teruggestort, melden Spaanse media.

Sanchez, die in de zomer van 2014 de overstap maakte naar Londen, moest zich deze week in de fraudezaak verantwoorden tegenover een Spaanse rechter. Hij gaf tijdens de ondervraging, die plaatsvond via een videoconferentie, toe voor 983.000 euro inkomsten te hebben verborgen. De fraude gebeurde via een bedrijf in Malta.

De 28-jarige Sanchez riskeert een boete en, eventueel, een celstraf, al zal hij in principe niet in de gevangenis belanden. In Spanje is het zo dat celstraffen onder de twee jaar voor een eerste vergrijp niet uitgezeten hoeven te worden. De Chileense international is overigens niet de eerste speler van FC Barcelona die in opspraak komt vanwege het sjoemelen met de portretrechten.

Ook Lionel Messi en Javier Mascherano liepen tegen de lamp. Zij moesten respectievelijk 2,09 miljoen en 815.000 euro boete betalen en kregen een celstraf van 21 maanden (Messi) en een jaar (Mascherano).