Chinese eigenaar bevestigt bod op Real-ster: 'Een absolute topspits nodig'

Chinese eigenaar bevestigt bod op Real-ster: 'Een absolute topspits nodig'

17-01-2017 11:40
11

Ook voor Karim Benzema lonken de Chinese miljoenen. Shu Yuhui, eigenaar van Tianjin Quanjian, heeft bevestigd dat zijn club een bod heeft uitgebracht op de 29-jarige Fransman van Real Madrid.

Tianjin Quanjian versterkte onlangs al het middenveld met Axel Witsel en zoekt nu naar een blikvanger voor in de aanval. "We hebben een absolute topspits nodig, dus hebben we bij Real Madrid een aanbieding neergelegd voor Karim Benzema. We hebben ook een poging gedaan om Falcao te halen", aldus Yuhui, geciteerd door onder meer AS.

De eigenaar sprak bovendien al met superzaakwaarnemer Jorge Mendes. "Ik maakte een afspraak met hem en hij kwam langs. Destijds waren we geïnteresseerd in Diego Costa", aldus de Chinees. Inmiddels staat ook Edinson Cavani op het verlanglijstje. "De speler zelf wil wel, maar Cavani mag pas in de zomer vertrekken bij PSG. Zo is het ook bij Diego Costa, maar we kunnen niet lang wachten. In juni is ons seizoen al halverwege."

Tianjin Quanjian zag zijn plannen enigszins gedwarsboomd door de Chinese voetbalbond. Vanaf komend seizoen mogen clubs nog maar drie buitenlandse spelers opstellen. "Er lagen al contracten klaar voor Falcao en Raúl Jiménez (Benfica, red.). Er was al een akkoord over de salarissen en de verwachting was dat ze zouden tekenen, maar door de nieuwe regels is dat niet doorgegaan."

Lees ook:
Chinese regel brengt Gudelj meteen in lastig parket
Alle bekende Europese spelers in China