In het kort: Inter door in Copa, Egypte stelt teleur op Afrika Cup

In het kort: Inter door in Copa, Egypte stelt teleur op Afrika Cup

17-01-2017 23:52
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Inter ontsnapt tegen Bologna
Internazionale heeft zich verzekerd van een plaats bij de laatste acht van het Italiaanse bekertoernooi. De Milanese club gaf tegen Bologna een 2-0 voorsprong uit handen, maar trok door een doelpunt van Antonio Candreva aan het langste eind. Murillo (prachtige omhaal) en Rodrigo Palacio hadden Inter in de eerste helft op een comfortabele voorsprong geschoten, maar Blerim Dzemaili en Godfred Donsah kwam Bologna terug.

Egypte gelijk, Ghana wint
Egypte is het toernooi om de Afrika Cup teleurstellend begonnen. De groepswedstrijd in Groep D tegen Mali eindigde in een bloedeloos gelijkspel (0-0). Eerder op de avond wist Ghana wel aan de verwachtingen te voldoen. Dankzij een benutte strafschop van André Ayew werd er met 1-0 gewonnen van Oeganda.

FA wil schwalbes bstraffen

De FA onderzoekt de mogelijkheid om spelers die schwalbes maken, achteraf te bestraffen. Dat meldt The Times. De Engelse voetbalbond heeft twee mensen naar Schotland gestuurd om te kijken hoe de regel daar in zijn werk gaat. In Schotland wordt een speler die een schwalbe maakt en daar zijn voordeel uithaalt namelijk op basis van videobeelden voor twee wedstrijden geschorst door de tuchtcommissie.

Vitesse in beroep tegen schorsing Baker
Vitesse gaat in beroep tegen de straf voor middenvelder Lewis Baker. Dat meldt De Gelderlander. Baker kreeg een rode kaart in het duel van afgelopen zondag tegen FC Twente. De tuchtcommissie van de KNVB kwam met een schikkingsvoorstel van drie duels, waarvan één voorwaardelijk. De Vitesse-leiding vindt die straf dus te zwaar en gaat er tegen in beroep. Wanneer de schorsing blijft staan, mist de Engelsman de duels met FC Groningen (competitie) en Feyenoord (beker).

Kuipers leidt Utrecht - Ajax
De altijd beladen wedstrijd van komende zondag tussen FC Utrecht en Ajax staat onder leiding van Björn Kuipers. Dat maakt de KNVB dinsdagmiddag bekend. Feyenoord – NEC wordt gefloten door Ed Janssen, terwijl Bas Nijhuis PSV – Heerenveen onder zijn hoede heeft. De Twentse derby tussen FC Twente en Heracles Almelo van vrijdagavond wordt gefloten door Danny Makkelie.

Zinchenko traint individueel op De Herdgang
Oleksandr Zinchenko heeft zich dinsdagmiddag weer laten zien op de training van PSV. Dat meldt De Telegraaf. De Oekraïner trainde apart van de groep met fysio Cees van der Linden en werkt individueel toe naar de wedstrijd van komende zondag, thuis tegen sc Heerenveen. Zinchenko, die afgelopen zomer door PSV gehuurd werd van Manchester City, kampte afgelopen week met kuitklachten en moest daarom het duel met Excelsior laten schieten. Het is nog niet bekend of hij op tijd fit is voor het duel met de Friezen.