Lastige Feyenoord-keuze staat voor de deur: Ik zou nu niet gaan wisselen

Lastige Feyenoord-keuze staat voor de deur: "Ik zou nu niet gaan wisselen"

17-01-2017 15:43
5

Als het aan oud-Feyenoord-doelman Joop Hiele ligt, blijft Brad Jones dit seizoen de eerste keeper van Feyenoord. De Australische doelman werd afgelopen zomer gehaald, omdat Kenneth Vermeer en Warner Hahn beide last hadden van een lange, slepende blessure. Jones liet in Rotterdam zien dat hij over prima keeperscapaciteiten beschikt.

"Ik zou nu niet gaan wisselen, denk ik", begint Hiele, die momenteel hoofdtrainer is bij de eersteklassser Xerxes DZB, tegenover Hand in Hand. "Jones heeft het goed gedaan, al zakte ook hij even weg toen Feyenoord een mindere periode had. Maar daarna heeft hij zich goed hersteld. Kenneth Vermeer heeft het hier prima gedaan, maar het zal hem drie tot vier maanden kosten om weer helemaal op niveau te komen", aldus de 59-jarige oud-international.

Vermeer raakte in de zomer geblesseerd. De dertigjarige doelman scheurde op de training zijn achillespees af. Hiele: "Fysiek zal het wel gaan, maar de wedstrijdscherpte komt langzaam terug. Daarom zou ik vertrouwen in Jones blijven houden. Ik snap sowieso goed dat Warner Hahn nu is verhuurd aan Excelsior."