'Van Ginkel-slachtoffer' maakt noodgedwongen speelminuten bij PSV-beloften

'Van Ginkel-slachtoffer' maakt noodgedwongen speelminuten bij PSV-beloften

17-01-2017 16:36
44

Jorrit Hendrix is dinsdag met Jong PSV afgereisd naar Engeland om speelminuten te maken. De beloftenploeg speelt daar een duel met de beloften van het Portugese Benfica in het kader van de Premier League International Cup.

Dit schrijft De Telegraaf dinsdag op haar website. De zelfopgeleide middenvelder startte afgelopen zaterdag tegen Excelsior (2-0 winst) op de bank. Hendrix lijkt zodoende het grootste slachtoffer te zijn van de komst van Marco van Ginkel. Wegens een blessure aan de knie stond de linkspoot vrijwel de gehele eerste seizoenshelft aan de kant. Inmiddels is Hendrix weer wedstrijdfit, maar de concurrentie op het middenveld is moordend.

Na de komst van Van Ginkel heeft trainer Phillip Cocu namelijk enorm veel mogelijkheden op de middelste linie. Ook Bart Ramselaar, Siem de Jong, Andrès Guardado, Oleksandr Zinchenko en Davy Pröpper zitten nog in de A-selectie en kunnen op het middenveld uit de voeten. Hendrix lijkt zijn speelminuten voorlopig dus te moeten maken bij de beloftenploeg van PSV.

Naast Hendrix reizen ook Sam Lammers en Dante Rigo mee naar Engeland voor het duel met Benfica. Maandag verlengden de twee hun contracten nog tot respectievelijk 2021 en 2019. Voor het toernooi is PSV overigens al uitgeschakeld: door eerder geleden nederlagen tegen Derby County en Sunderland maakt de ploeg van Pascal Jansen geen kans meer op de volgende ronde.