Update: 'Ajax toonde in december belangstelling; 'volstrekt onbespreekbare' deal'

Update: 'Ajax toonde in december belangstelling; 'volstrekt onbespreekbare' deal'

18-01-2017 12:13
16

Ajax wil zich deze maand nog versterken met Gerard Deulofeu. De vleugelaanvaller van het Everton van Ronald Koeman moet de versterking gaan worden waar de Amsterdammers zo druk naar op zoek zijn. Ajax heeft echter flinke concurrentie.

The Guardian meldt dat Ajax één van de geïnteresseerde clubs is, want ook onder andere Middlesbrough zou zich hebben gemeld. AC Milan wil de 22-jarige Spanjaard huren van Koeman, maar de aangeboden huurconstructie is door de club afgewezen. Daardoor zal Ajax met een flinke aanbieding moeten komen om Deulofeu in huis te halen. In Amsterdam zijn ze op zoek naar een versterking voor de vleugels, mede omdat Anwar El Ghazi waarschijnlijk naar OSC Lille vertrekt.

Het is echter de vraag of Koeman bereid is om Deulofeu in januari te laten gaan. Ook bij Everton is de spoeling namelijk dun, waardoor de Spanjaard nu van pas zou kunnen komen in Engeland. De krant voorspelt echter dat als Milan met een betere aanbieding komt, de kans groter is dat hij alsnog vertrekt. Deulofeu kwam in 2015 voor vijf miljoen euro over van FC Barcelona. 

Update 12.13 uur: De Telegraaf meldt woensdagmiddag dat Deulofeu eind 2016 inderdaad in beeld was bij Ajax. Een verhuur van de jonge Spanjaard was destijds 'volstrekt onbespreekbaar'. Of Deulofeu momenteel een optie is voor de nummer twee van de Eredivisie, laat het dagblad onvermeld.