'Bij PSV krijg je een prachtige auto, voelt inmiddels alsof ik die mag rijden'

'Bij PSV krijg je een prachtige auto, voelt inmiddels alsof ik die mag rijden'

18-01-2017 09:54
13

Bart Ramselaar heeft zich moeiteloos aangepast aan het niveau van PSV. De middenvelder, overgekomen van FC Utrecht, voelt zich niet alleen als voetballer maar ook als persoon rijker.

Ramselaar woont nu op zichzelf in Eindhoven. "Ik heb een ander leventje nu. Rustiger", zegt de Oranje-international in gesprek met Voetbal International. "Precies wat ik nodig heb om optimaal te kunnen presteren bij een topclub. Ik ben nu gewend aan alles wat daarbij komt kijken."

"Bij PSV krijg je als speler een prachtige auto. Ik vond eigenlijk dat ik die eerst moest verdienen. Voor mij is het allemaal niet zo vanzelfsprekend. Inmiddels voelt het alsof ik die auto mag rijden, dat wel. Ik speel een langere periode in de basis van PSV en mag mezelf Oranje-international noemen. Zonder mezelf op de borst te willen kloppen: dan gaat er iets goed."

Voor Ramselaar is het bij PSV door de komst van Marco van Ginkel nog meer vechten voor een plekje. "Iedere middenvelder zal hetzelfde zeggen: dat hij zoveel mogelijk wil spelen. Dat heb je grotendeels zelf in de hand. Over concurrentie moet je bij een topclub nooit zeuren. Het wordt druk, dacht ik toen ik las dat Marco van Ginkel ging terugkeren bij PSV. Ik heb me geen zorgen gemaakt of zo. Je moet breder kunnen denken op dat soort momenten. Het is juist mooi dat een goede speler als Marco weer bij PSV speelt. Kijk alleen al naar zijn aandeel tijdens het vorige seizoen. En hoe belangrijk hij ook nu meteen weer is. Natuurlijk zou het voor mij persoonlijk vervelend zijn als zijn komst gevolgen heeft voor mijn eigen speeltijd. Maar zo kijk ik er niet naar."