'AZ stuurde mij weg, terwijl ik aan alle doelstellingen voldeed, meer dan dat nog'

'AZ stuurde mij weg, terwijl ik aan alle doelstellingen voldeed, meer dan dat nog'

18-01-2017 10:05
5

Gertjan Verbeek vindt het niet gek dat de clubleiding van AZ twijfelt over contractverlenging voor John van den Brom. De oefenmeester weet uit eigen ervaring dat men in Alkmaar niet alleen kijkt naar sportieve prestaties. 

"AZ stuurde mij weg, terwijl ik aan alle doelstellingen voldeed, sterker, meer dan dat nog", verwijst Verbeek in Voetbal International naar zijn ontslag in het seizoen 2010/11. "Ze mochten de curator na het faillissement van Scheringa in drie jaar terugbetalen, maar in twee seizoenen was dat al voor mekaar. In mijn tijd moesten we enorm saneren, maar presteerden we boven verwachting en wonnen met de KNVB Beker zelfs nog een prijs."

"Probleem was dat ik botste met de toenmalige td Earnest Stewart over het transferbeleid. Dat is wel iets bij AZ. Ze zien de coach daar echt als iemand voor de korte termijn", vervolgt de coach, die tegenwoordig werkzaam is bij VfL Bochum.

"De scouting is daar een aparte entiteit, een clubje dat al lang bij elkaar is. Daar kom je als buitenstaander moeilijk tussen. AZ brak de belofte over het aantal spelers dat zou vertrekken en ik vond de vervangers niet allemaal even volwaardig. Uiteindelijk brak dat me op. Maar het zegt wel dat AZ niet alleen kijkt naar wat je hebt gepresteerd als trainer/coach." 

Lees ook: 'AZ krijgt steeds meer twijfels over toekomst van Van den Brom'