Curieuze soap bij hekkensluiter ten einde: clubicoon vertrekt op huurbasis

Curieuze soap bij hekkensluiter ten einde: clubicoon vertrekt op huurbasis

18-01-2017 11:09
6

Achilles '29 en Thijs Hendriks hebben afscheid van elkaar genomen. De 31-jarige aanvaller maakt het seizoen huurbasis af bij Spakenburg. Eind 2016 kwam Hendriks op zeer merkwaardige wijze in het nieuws. 

Op oudjaarsdag (!) kreeg het Achilles '29-icoon van de voorzitter van de club te horen dat hij uit de selectie was gezet. Dat nieuws leverde talloze reacties en steunbetuigingen op aan het adres van Hendrik, die het shirt van de club uit Groesbeek twaalf draag droeg. "Ik heb de laatste tijd veel over me heen gehad. Het is fijn dat het nu allemaal geregeld is", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De afgelopen weken trainde hij mee bij het reserveteam van de hekkensluiter van de Jupiler League. "Zoiets verdien je niet na al die jaren, maar ik moest ermee dealen. Ik heb veel positieve, opbeurende reacties gehad. Die steun heeft me er doorheen geholpen. Ik kan mezelf in ieder geval niets verwijten. Dat is het enige dat ik erover wil zeggen. Ik wil niet negatief zijn over de club."