Dit was de ochtend: Memphis bereikt akkoord, Riedewald mag niet weg

Dit was de ochtend: Memphis bereikt akkoord, Riedewald mag niet weg

18-01-2017 12:00

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Memphis akkoord met Lyon
De transfer van Memphis Depay naar Olympique Lyon is een stap dichterbij gekomen. Depay is met L'OL een contract tot 2019 overeengekomen en moet alleen nog afwachten of beide clubs een akkoord bereiken over de transfersom. Manchester United wees tot twee keer toe een miljoenbod van de Fransen af, maar beide partijen zijn nog steeds met elkaar in onderhandeling. (L''Équipe)

Ajax wil Riedewald niet laten gaan
Na eerder al Riechedly Bazoer te hebben ingelijfd, heeft VfL Wolfsburg ook geprobeerd Jaïro Riedewald bij Ajax weg te kopen. Ditmaal gingen de Amsterdammers echter niet akkoord met een transfer. Hoewel Riedewald al vrijwel het gehele seizoen op de bank zit, wil coach Peter Bosz hem niet kwijt vanwege het potentieel en de multifunctionaliteit van de linkspoot. Het contract van Riedewald in Amsterdam loopt nog door tot de zomer van 2020. (De Telegraaf)

'Ajax aast op Delofeu'
Ajax heeft zich bij Everton gemeld met het verzoek om Gerard Deulofeu over te nemen. De 22-jarige vleugelaanvaller uit Spanje moet de versterking gaan worden waar de Amsterdammers zo druk naar op zoek zijn. Dat Delofeu binnenkort daadwerkelijk in Amsterdam te bewonderen is, is echter allerminst zeker. Onder andere Middlesbrough en AC Milan zouden ook geïnteresseerd zijn in de Spanjaard. (The Guardian)

'ADO zoekt doelpunten en informeert naar Oulare'
Obbi Oulare moet ADO Den Haag bij afwezigheid van Mike Havenaar aan doelpunten helpen. De Belgische spits werd de afgelopen maanden door Watford uitgeleend aan Zulte Waregem, maar mag daar nu weer vertrekken. De fysiek sterke Oulare verkaste anderhalf jaar geleden met hoge verwachtingen van Club Brugge van Watford, maar wist op Vicarage Road niet te overtuigen. The Hornets willen Oulare na een teleurstellende periode in Waregem opnieuw verhuren. (Het Laatste Nieuws)

Touré (33) slaat bizar weeksalaris van 600.000 euro af
Yaya Touré heeft volgens zijn zaakwaarnemer Dimitry Seluk een aanbieding van liefst 600.000 euro per week van het Chinese Jiangsu Suning afgeslagen. De Ivoriaan heeft er voor gekozen om langer bij Manchester City te blijven, nu hij manager Pep Guardiola eindelijk heeft overtuigd van zijn kunnen. "Yaya houdt meer van voetbal dan van geld", aldus Seluk. (Sky Sports)