Adriaanse: 'Het is niet reëel te veronderstellen dat ze kampioen worden'

Adriaanse: 'Het is niet reëel te veronderstellen dat ze kampioen worden'

18-01-2017 13:25
6

Dat de clubleiding van AZ momenteel twijfelt over het aanblijven van trainer John van den Brom, verbaast Co Adriaanse niet. De oud-trainer van de Eredivisie-subtopper weet dat de lat hoog ligt in het AFAS Stadion.

"Aanvallend en aantrekkelijk voetbal spelen hoort bij deze club. Het stadion van AZ is niet zo groot, hoeveel kunnen erin, zeventienduizend, of zo. Dat moet je wel vol spelen. De mensen willen dat aantrekkelijke voetbal zien en ik weet dat het ook een ambitie is van directeur voetbalzaken Max Huiberts, en terecht. De club zal dus ook daarnaar kijken bij de beoordeling van de trainer. Ik vind het alleen niet reëel te veronderstellen dat AZ kampioen wordt. De top-drie is nu eenmaal verder", vertelt Adriaanse in Voetbal International. "Maar af en toe derde of tweede worden kan."

"Elke topclub heeft weleens een slecht jaar. Soms geldt dat zelfs voor twee van die teams, maar het is nooit alle drie tegelijk. Eén keer is het AZ gelukt, maar toen hadden ze een goede spelersgroep en een toptrainer, de ideale combinatie", vervolgt hij. "Maar AZ kan wel structureel vierde worden. Alle voorwaarden zijn wel aanwezig."

Lees ook: 'AZ stuurde mij weg, terwijl ik aan alle doelstellingen voldeed, meer dan dat nog'