Ajax rust stewards in uitduels uit met camera: 'Daar is bewust voor gekozen'

Ajax rust stewards in uitduels uit met camera: 'Daar is bewust voor gekozen'

18-01-2017 14:25
8

De stewards bij Ajax worden bij wijze van experiment uitgerust met bodycams. De kleine cameraatjes kunnen wellicht helpen bij het aanwijzen van daders bij incidenten.

Afgelopen zondag, tijdens de competitiewedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle, waren diverse stewards al uitgerust met bodycams. "Met betrekking tot veiligheidsmaatregelen en dadergerichte aanpak denken wij dat de inzet van bodycams een nuttige bijdrage kan leveren", verklaart een woordvoerder aan Ajax Life.

Wedden

Meer odds

De maatregel wordt in eerste instantie ingevoerd voor uitwedstrijden. Daarna wordt bekeken of het ook zinvol is om bodycams te gebruiken tijdens wedstrijden in de Arena. "Er is bewust gekozen om te starten bij een wedstrijd waar doorgaans geen hoog risico aan is verbonden."

Met de bodycams hoopt Ajax meer onruststokers te achterhalen. Een voorbeeld is het vuurwerkincident tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik. "Wellicht hadden sommige incidenten zelfs voorkomen kunnen worden dankzij de aanwezigheid van bodycams", besluit de zegsman.