Uitspraken Büttner gaan viraal in Engeland: Steven Gerrard niet, hè

Uitspraken Büttner gaan viraal in Engeland: "Steven Gerrard niet, hè"

18-01-2017 14:49
17

De uitspraken van Alexander Büttner na zijn contractondertekening bij Vitesse gaan viraal in Engeland. Hij wordt beticht van het 'trollen' van Steven Gerrard.

Büttner ontkende eerder deze week dat hij tussen 2012 en 2014 is mislukt in het buitenland. "Ik heb gevoetbald bij Manchester United. Welke Nederlanders kunnen dat nazeggen? En weinig wedstrijden? Dat zijn er dertig. In een team vol wereldsterren. Dat is niet een handjevol", zei Büttner tegen De Telegraaf. "Wie kan zeggen dat hij kampioen van Engeland is geworden? Steven Gerrard niet, hè."

Die uitspraken worden woensdag breed uitgemeten door de Engelse media, die berichten dat Gerrard belachelijk is gemaakt door Büttner. 'Hij speelde nooit in de hoofdmacht onder Sir Alex Ferguson of David Moyes, maar vind dat hij heeft getriomfeerd in Engeland. Prima', schrijft onder meer The Sun. 'Büttner speelde in zijn debuutseizoen vijf wedstrijden, maar kreeg een kampioensmedaille door een versoepeling van de Premier League-regels. Dat vertelt het verhaal.'