'Half Europa in de markt voor Bailey: bod van 23 miljoen euro op tafel'

'Half Europa in de markt voor Bailey: bod van 23 miljoen euro op tafel'

18-01-2017 15:33
17

Leon Bailey kan opnieuw onrustige slotweken van de transferperiode tegemoet zien. Na zijn afgeketste zomertransfer naar Ajax lonkt nu een overstap naar de buitenlandse top.

In Engeland en Italië wordt woensdag gemeld dat Bailey in de belangstelling van half Europa staat. AS Roma en Bayer Leverkusen steken naar verluidt de lont in het kruitvat met een eerste bod van 23 miljoen euro. Dat heeft er volgens The Daily Mail toe geleid dat Liverpool, Chelsea, Bournemouth én Everton op het punt staan ook een bod uit te brengen. Ook Olympique Nice én Olympique Lyon, dat concrete belangstelling heeft voor Memphis Depay, worden genoemd.

De kans is daardoor groot dat Bailey in de zomer of zelfs al in januari vertrekt bij Genk. Hij is opnieuw bezig aan een sterk seizoen in België, terwijl ook de Europa League geen onbekend terrein meer voor hem is. In twaalf Europese wedstrijden (inclusief voorrondes) was hij al goed voor zeven doelpunten. Dat leverde hem onlangs een plek in de beste Europa League-ploeg van de eerste seizoenshelft op.