ADO verwelkomt oud-PSV'er: Financieel maakt het mij niet zoveel uit

ADO verwelkomt oud-PSV'er: "Financieel maakt het mij niet zoveel uit"

18-01-2017 17:12
3

Abel Tamata vervolgt zijn loopbaan mogelijk bij ADO Den Haag. Deze week is oud-speler van PSV en FC Groningen op proef, in de hoop een contract af te dwingen.

Tamata vraagt geen megasalaris en wil gewoon voetballen, het liefst in de Eredivisie. "Financieel maakt het mij niet zoveel uit. Als ik mijn werk kan doen en kan samenwerken met het team op een goed niveau, dan ben ik daar heel blij mee", aldus de 26-jarige linksback tegen Omroep West.

Wedden

Meer odds

Sinds augustus 2016 is hij clubloos en dus gratis op te pikken voor ADO. "Ik heb de afgelopen maanden in Amsterdam getraind bij FysioMed. Daar trainde ik voor mezelf, maar het is lekker om weer op het veld te staan", erkent hij. "Ik heb ook anderhalve week bij VVV getraind. Daar ben ik ook goed ontvangen, maar mijn insteek was spelen in de Eredivisie, als dat mogelijk is. Als dat niet mogelijk is en ik was er met VVV uitgekomen, dan was ik daar gebleven."

"Ik ken de situatie van de club en ik ken mijn eigen situatie", vervolgt Tamata. "Daarom denk ik dat ik snel klaar moet zijn om mijn steentje bij te dragen, dat is ook hard nodig. Als je heel lang niet met een team hebt getraind en niet op het veld hebt gestaan, dan weet je waar je het voor doet."