'Opluchting voor Bosz: personele problemen vallen mee richting Utrecht-uit'

'Opluchting voor Bosz: personele problemen vallen mee richting Utrecht-uit'

18-01-2017 17:15
10

Amin Younes is naar alle waarschijnlijkheid zondag gewoon inzetbaar, wanneer Ajax het opneemt tegen FC Utrecht. Dat meldt De Telegraaf woensdagmiddag.

Afgelopen zondag raakt de Duitse aanvaller van Ajax geblesseerd tijdens de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Al in de eerste helft moest Younes vervangen worden door de jonge Justin Kluivert, die daarmee debuteerde. Ajax won het duel in Zwolle met 1-3.

Younes kampte met bovenbeenklachten en moest daarom de strijd staken. Deze week hervat hij de groepstraining en kan in Utrecht vermoedelijk gewoon in actie komen aanstaande zondag. Ajax-trainer Peter Bosz komt dat goed uit. Aanvaller Bertrand Traoré is afwezig omdat hij in actie komt in de Africa Cup, terwijl Vaclav Cerny en Pelle Clement momenteel kampen met blessureleed.

De kleine linksbuiten wil in de tweede seizoenshelft zijn doelpuntenproductie opvijzelen. In de eerste helft van het seizoen kreeg hij veel kritiek te verduren, door zijn lage rendement. In de winterstop legde hij de basis voor een opmars: in het oefenduel met RB Leipzig maakte hij drie doelpunten.