Update: Janssen zegt 'nee' tegen vertrekoptie: Hij gaat daar niet heen

Update: Janssen zegt 'nee' tegen vertrekoptie: "Hij gaat daar niet heen"

19-01-2017 09:30
32

Vincent Janssen wordt mogelijk verlost van zijn moeilijke situatie bij Tottenham Hotspur, Voetbal International meldt op basis van goed ingevoerde Turkse media dat Galatasaray geïnteresseerd is in de voormalige AZ-spits.

Janssen maakt een moeizaam eerste halfjaar door bij Tottenham Hotspur sinds zijn transfer van 22 miljoen euro. De afgelopen weken zit de spits niet eens meer bij de wedstrijdselectie in de Premier League. Galatasaray, dat meestrijdt om het kampioenschap, zou de spits willen huren en Tottenham Hotspur heeft daar wel oren naar, wordt in Turkije gemeld.

Janssen, die alleen nog uit penalty's scoorde voor Spurs, moet aan spelen toekomen om ook zijn plek bij het Nederlands elftal veilig te stellen. Bij Galatasaray loopt een flinke Nederlandse enclave rond. Naast trainers Jan Olde Riekerink en Frans Hoek zijn ook spelers Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Garry Rodrigues actief bij de club uit Istanbul.

Ondertussen meldt het management van Janssen aan het Algemeen Dagblad dat de spits totaal niet bezig is met een verhuur en dat ook Tottenham Hotspur liever heeft dat hij bij topspelers blijft trainen dan drie maanden bij een club als bijvoorbeeld Swansea City het seizoen afmaakt. Veel clubs proberen bij Tottenham Janssen op huurbasis los te weken.

Update 09.30: Zaakwaarnemer Patrick van Diemen heeft aan het Algemeen Dagblad laten weten dat Galatasaray inderdaad gepolst heeft, maar dat Janssen 'nee' heeft gezegd tegen die optie.  "Hij gaat daar niet heen en blijft knokken bij Spurs", aldus Van Diemen in een reactie op de verhalen in Turkse media. In Engeland wordt ook gemeld dat Tottenham niemand van de huidige selectie wil laten vertrekken.