Update: 'Zeegelaar komt Memphis niet tegen na afzegging van Lyon'

Update: 'Zeegelaar komt Memphis niet tegen na afzegging van Lyon'

22-01-2017 15:50
20

Marvin Zeegelaar staat voor een mogelijke transfer naar Engeland. Norwich City, dat uitkomt in het Championship, heeft concrete belangstelling voor de Nederlander van Sporting Portugal.

Dat melden Portugese media donderdag. Zeegelaar speelt sinds januari 2016 bij Sporting en imponeerde in de eerste seizoenshelft met een reeks basisplaatsen in de Champions League. Dat leverde hem zelfs een plek in de selectie van het Nederlands elftal op. Inmiddels ziet het er minder goed uit voor Zeegelaar, die zijn basisplaats is kwijtgeraakt.

Norwich hoopt van die situatie te profiteren. De nummer elf van het Championship ziet in Zeegelaar een geschikte linksback. Volgens Portugese media hoeft de Nederlander alleen maar 'ja' te zeggen om de wintertransfer tot stand te brengen. Ook Crystal Palace wordt genoemd, maar de Premier Leauge-club lijkt niet zo concreet als Norwich.

Zeegelaar is voor 3,5 miljoen euro op te pikken bij Sporting. Dat bedrag kan eventueel oplopen naar vijf miljoen euro door bonussen. De oud-speler van Ajax, Excelsior, Elazigspor, Blackpool en Rio Ave kostte een jaar geleden nog vijf ton.

Update 22/1 15.50: Marvin Zeegelaar was dit weekend niet op weg naar de Premier League, maar de Ligue 1. Olympique Lyon, de nieuwe club van Memphis Depay, en Olympique Marseille hebben echter vriendelijk bedankt voor de komst van de linksback. Dat meldt L'Equipe. Sporting Portugal had Zeegelaar aangeboden bij beide clubs. Het is onduidelijk of het om een verhuur over verkoop ging.